Василь Малюк звернувся до російського суду через заочний арешт? СБУ відреагувала

Пропагандисти РФ поширили фейкову інформацію про оскарження рішення суду щодо арешту глави СБУ Василя Малюка, яке він навіть не знав про його існування, повідомила пресслужба СБУ. Зазначається, що заяви, які розповсюджували пропагандистські ЗМІ, є частиною дискредитаційної кампанії з боку РФ та не відповідають дійсності.

Служба безпеки України закликає ЗМІ сприймати будь-які заяви російської влади та судів РФ з приводу заочного арешту голови СБУ Василя Малюка та нібито оскарження від його імені «вироку» в одному з московських судів виключно як прояв ворожих ІПСО. Ні СБУ, ні особисто Василь Малюк не зверталися до жодних адвокатів для оскарження фейкових рішень російських судів. Ця інформація повністю не відповідає дійсності», - йдеться в коментарі пресслужби.

Зауважується, що всі дії СБУ відповідають законодавству України та міжнародним нормам. Раніше Басманний суд Москви вирішив заочно арештувати Малюка, звинувачуючи його у тероризмі та оголосивши його у федеральний та міждержавний розшук з боку РФ.

Басманний суд Москви обрав запобіжний захід голові СБУ Василю Малюку у вигляді арешту та звинувачує його у тероризмі, оголошуючи його у розшук з боку РФ. Відомо, що Росія звинувачує Малюка у вчиненні теракту у підмосковному Crocus City Hall. Російське Міністерство закордонних справ навіть вимагає видачі Малюка з України. Але ці заяви РФ є абсурдними та є частиною пропагандистської кампанії, що навмисне дискредитує Службу безпеки України і Малюка особисто. Російські слідчі без будь-яких доказів продовжують поширювати версію про український слід у цьому теракті, що також вже давно стало засобом дискредитації України.