Вбивство Ірини Фаріон: Оксана Забужко засумнівалася в офіційній версії та вказала на підозрілі деталі

Ірини Фаріон, Оксана Забужко, офіційна версія, підозрілі деталі
Ірини Фаріон, Оксана Забужко, офіційна версія, підозрілі деталі

Українська письменниця Оксана Забужко під сумнівом офіційною версією нападу та вбивства Ірини Фаріон, відомого українського мовознавця та громадського діяча. Згідно з її повідомленням на Фейсбуці, вона звернула увагу на незвичайну поведінку підозрюваного.

Подивилася на фото того пацика, який 2 тижні був демонстративно "намилював очі" потенційним свідкам у дворі Ірини Фаріон, - крислатий капелюх, чорні окуляри, довгі рукави в 40-градусну спеку, навіть для фото, як бачимо, позував, щоб його запам'ятали".

Забужко порівняла ситуацію з вбивством Гаврила Костельника у 1948 році, яке досі залишається нерозкритим. Вона висловила сумнів у тому, що задіяна саме ця людина. За її словами, фотографій, які з'явилися в мережі, вже немає в живих.

Забужко також висловила критику щодо версії "псих-побутової", яку вона вважає частиною неправдивого наративу. У своєму недописаному романі про вбивство Костельника, вона описує зустріч свого батька з убивцею. Письменниця розмірковує про мотиви виконавців політичних вбивств та збереження пам'яті про ці події.

Забужко закликає бути уважними та не вірити усьому, що представлено. Вона нагадує, що історія завжди буває "не такою", особливо коли розумієш, що чекісти не завжди тими, за кого вони себе видають.

У Львові 19 липня було здійснено напад на Ірину Фаріон, яку після перевезення до лікарні врятувати не змогли. Пізніше в МВС були розкриті деякі подробиці вбивства. Президент Володимир Зеленський також назвав одну з версій нападу на Фаріон.

Читайте також