Вбивство українки в Голівуді. Суд визнав винною зброярку фільму

Суд присяжних штату Нью-Мексико винним в ненавмисному вбивстві Галини Хатчінс визнав Ханну Гутьєррес, яка зброю використовувала на зйомках фільму "Іржа". Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що розгляд цієї справи, першої за майже 30 років смертельної стрілянини на знімальному майданчику в Голлівуді, завершено. Десять днів свідчень були присвячені тому, чи ставила зброярка фільму під загрозу інших членів знімальної групи та акторів на майданчику.

Суддя Мері Марлоу Зоммер відправила Гутьєррес під варту. Їй загрожує до 18 місяців ув'язнення. Проте присяжні звільнили її від вини у фальсифікації доказів.

У жовтні 2021 року Гутьєррес помилково зарядила бойовий патрон у револьвер Colt.45, який актор Алек Болдуін використовував на зйомках. Болдуін підняв зброю, спрямував її на камеру і пострілив, в результаті чого загинула українська операторка Галина Хатчінс, а режисера Джоела Соузу поранило. Болдуін стверджує, що не натискав на курок. Судовий процес щодо нього за ненавмисне вбивство заплановано на 10 липня.

«У цій справі йдеться про безперервні порушення техніки безпеки, які призвели до загибелі однієї людини і майже вбили іншу», - заявила прокурорка Карі Морріссі в своєму заключному слові.

Захисник Гутьєррес заявив, що компанія, що займалася виробництвом фільму, намагалася зекономити і найняла зброярку та асистента реквізитора на неповний робочий день. Під час судового засідання експерт із безпеки поводження зі зброєю підтвердив, що для безпеки потрібні були більше фахівців.

Адвокат Гутьєррес неодноразово звинувачував постачальника реквізиту в постачанні бойових патронів, хоча йому не було пред'явлено звинувачень. Він зазначив, що Гутьєррес не знала, що на знімальному майданчику були бойові патрони і тому не могла свідомо порушити безпеку інших.

Варто зазначити, що вже минулого року з актора Болдуїна було знято звинувачення в ненавмисному вбивстві, однак у січні його знову звинуватили.

Також слід згадати, що асистенту режисера фільму "Іржа" Девіду Холсу вже винесли вирок у справі про вбивство Галини Хатчінс під час зйомок.