Вчені виявили планету розміром із Землю та потенційно придатну до життя (відео)

Планета цього розміру може бути життєспроможною
Планета цього розміру може бути життєспроможною

Команда міжнародних вчених повідомила про відкриття Gliese 12 b - екзопланети розміром з Землю, яка знаходиться на відстані 378 трильйонів кілометрів від Землі, захоплюючого прориву в астрономії та пошуку позаземного життя. Про це повідомляє Science Alert.

Дослідники займалися пошуком Gliese 12 b в придатних для життя зонах навколо червоних карликів за сприяння дослідників з Університету Макгілла та Західного університету в рамках Інфрачервоної доплерівської стратегічної програми Субару (IRD-SSP).

Група вчених використовувала передові телескопи та методи спостереження для виявлення планети. Gliese 12 b обертається навколо червоного карлика Gliese 12. Червоні карлики, такі як Gliese 12, менші, холодніші і поширеніші, ніж наше Сонце.

Цитата

Планети, що обертаються навколо червоних карликів, є головними кандидатами на пошук позаземного життя.

У даний момент є дві червоних карликових зірки (Gliese 12 та Trappist-1) в межах 100 світлових років від Землі, навколо яких знаходяться планети земного розміру.

Trappist-1, відмінностями від Gliese 12, має високу активність, що може негативно вплинути на придатність планет до життя.

Gliese 12, натомість, є надзвичайно неактивним червоним карликом, що створює менш шкідливі умови для своїх планет.

Читайте також