Велика Британія з січня почне навчати ще понад 19 тисяч військових ЗСУ – посол

Велика Британія з 1 січня 2023 року прийме на підготовку нові групи військовослужбовців Збройних сил України. Планується, що навчання пройдуть 19200 військовослужбовців ЗСУ.

Всього з 2014 року британські інструктори вже навчили близько 25 тисяч українських військових безпосередньо в Україні, заявив посол України у Великобританії Вадим Пристайко в ході брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"До Нового року ми закінчуємо підготовку майже 10 тис.військових, а починаючи з 1 січня, ще 19 200 солдатів і офіцерів будуть навчені на території Великобританії" - запевнив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Крім британців, підготовку військових ЗСУ ведуть представники ще десяти держав, зокрема, Австралії та Нової Зеландії. Навчальний курс для військових ЗСУ становить п'ять тижнів, під час навчання інструктори навчають вчорашніх цивільних тому, як стати ефективними солдатами. Крім піхотинців, навчають екіпажі для вертольотів і кораблів, військових медиків, військових інженерів та інших фахівців.

Передбачається також, що готувати будуть піхотних рядових та піхотних сержантів - з останніх згодом зроблять молодших командирів в українській армії.

Сполучені Штати Америки планують сформувати та профінансувати роботу 100 команд з розмінування в Україні вже до весни 2023 року.

Сенат Чехії підтримав проведення навчань для українських військових на території країни. У 2023 році в країні зможуть тренуватися до чотирьох тисяч українських армійців. Проведуть п'ять чотиритижневих курсів, в кожному з яких візьмуть участь близько 800 українських бійців.