Вибухи у Криму, Верховний суд США збереться у справі про зняття Трампа з виборів: головне за ніч

В ніч проти 6 січня російські загарбники обстріляли Покровськ Донецької області. Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що наслідками обстрілів стали постраждалі та збита адмінбудівля. Інформація про людей під уламками поки не надходила, але є потерпілі від обстрілу.

У Криму також на українські об'єкти були здійснені терористичні атаки. Засобами російської ППО було перехоплено і знищено чотири українські ракети. Очевидці повідомили також про атаку на військовий аеродром в селі Михайлівка, де вразили будівлі та спричинили пожежу. Також пізно ввечері 5 січня в районі тимчасово окупованої Євпаторії трапились потужні вибухи.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн назвала створення Українського фонду головним пріоритетом для всіх країн ЄС, проте шукає альтернативні варіанти, якщо не буде досягнуто консенсусу. Крім цього, вона наголосила на важливості передачі Україні макрофінансової допомоги.

Верховний суд США проведе слухання 8 лютого щодо рішення Верховного суду Колорадо про зняття Трампа з голосування на праймеріз у штаті. Поки що ім'я Трампа залишатиметься в бюлетенях для голосування, але якщо суд прийме рішення про його дискваліфікацію, голоси, подані за нього, не будуть зараховані.

Атомний авіаносець USS Dwight Eisenhower з США ввійшов до акваторії Червоного моря. Військово-морський інститут США повідомив, що авіаносна ударна група знаходиться поруч з берегами Ємену, маючи на меті запобігання нападам хуситів на торговельні судна. Китай заявив, що не має інформації про передачу Росії ракет з КНДР для використання проти України.