Від рук ХАМАС загинули 13 українців

Від рук ХАМАС загинули 13 українців

Під час атаки терористів із групи ХАМАС на Ізраїль, загинуло 13 українців. Цю інформацію перша леді України, Олена Зеленська, повідомила під час свого спілкування з першою леді Ізраїлю, Міхаль Герцог. Загалом, станом на 17 жовтня, підтверджено смерть 13 українських громадян, проте ідентифікація тіл продовжується. Додатково, внаслідок нападу, було поранено дитину, яка втратила матір.

Вже демонстрували свою підтримку і солідарність люди з різних частин України. Офіційний сайт президента повідомив про те, що 436 українських громадян було евакуйовано з Ізраїлю. Крім того, Олена Зеленська наголосила, що Україна підтримує мир на Близькому Сході і вважає важливим спільні дії країн, які борються з тероризмом.

7 жовтня Ізраїль було атаковано ракетами, а також терористи з ХАМАС проникли на його територію, вбивши людей і взявши заручників. У відповідь на це, армія оборони Ізраїлю розпочала антитерористичну операцію з кодовою назвою "Залізні мечі". Ізраїль також зміг повернути під свій контроль усі населені пункти, що знаходяться на кордоні з Газою, 9 жовтня.

Читайте також: