Відкриття пляжів на Одещині: влада назвала дату і кількість локацій

Пляжі на Одещині будуть відкриті
Пляжі на Одещині будуть відкриті

8 червня в Одеській області планують відкрити перші пляжі для відпочиваючих. Зараз ведеться перевірка безпеки 20 локацій. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер на брифінгу.

Кіпер зазначив, що людем хочеться відпочивати та отримувати оздоровлення, тому влада намагається відкрити якомога більше пляжів. Він назвав Чорне море та пляжі природним вітаміном.

Крім того, адміністрація села Фонтанка та Ізмаїльська районна військова адміністрація звернулися до Одеської ОВА щодо відкриття пляжів. Зокрема, дозволять відпочивати у лагуні села Приморське.

Голова Одеської обласної військової адміністрації також наголосив, що планують відкрити туристичний маршрут каналами у місті Вилкове. Він зазначив, що, незважаючи на те, що є деякі проблеми, дозволи на проходження у каналах уже отримані.

Кіпер зазначив, що власники пляжів пропонують мати спостерігача, який би наглядав за наближенням мін до узбережжя, оскільки ставлені раніше сітки виявилися неефективними.

Нагадаємо, влада Одещини зробить все можливе, щоб організувати безпечний відпочинок на морі, якщо військова та погодна ситуація цьому сприятимуть. Про це заявив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

У той же час, влада Києва не планує відкривати пляжний сезон через питання безпеки. Містянам радять утриматися від відвідування пляжів. Рішення ухвалила Постійна комісія КМДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте також