Відступ із Кринок: ЗСУ пояснили, як змінилася ситуація на лівобережжі Херсонщини

Українські військові на лівобережжі Херсонщини
Українські військові на лівобережжі Херсонщини

Бійці ЗСУ на лівобережжі Херсонщини відбили п'ять атак російських окупантів. Чотири з них сталися в районі села Кринки, що вже зруйновано окупантами. Речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив про це.

«Не можна сказати, що ситуація змінилася. Я ще раз наголошу, що Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра Херсонської області, зокрема – і в районі населеного пункту Кринки», - сказав Лиховій.

За словами Лиховія, втрата позицій у Кринках не впливає на загальну ситуацію на цій ділянці фронту. Підрозділи ЗСУ продовжують виконувати завдання на островах Дніпра, не допускаючи зриву позицій під час штурмів російських окупантів.

Урожайне, селище в Донецькій області, було залишено Збройними силами України після руйнування РФ.

За даними британської розвідки, найгарячіший напрямок фронту в Україні визначається українськими захисниками. Аналітики США також повідомили, що російські війська продовжують рухатися близько Куп'янська, Сватового, Кремінної, Часового Яру, Торецька та Авдіївки. Крім цього, аналітики DeepState стверджують, що російські військові окупували село Роздолівка Бахмутського району Донецької області.

Російська армія також намагається прорвати оборонні рубежі українських захисників на Харківщині шляхом суцільних стрілецьких атак.

Читайте також