Військовим ППО окупаційної армії наказали евакуювати сім'ї з Криму

Військовим ППО окупаційної армії наказали евакуювати сім'ї з Криму

Військові Збройних сил РФ отримали наказ евакуювати свої сім'ї з Криму. Одночасно, окупанти створюють нові мобільні групи протиповітряної оборони для боротьби з безпілотними літальними апаратами (БПЛА). Про це повідомляє рух опору "Атеш".

"Агент "Атеш", який є частиною системи протиповітряної оборони, розташованої в Осовини в Криму, повідомляє про отримання "рекомендації" від командирів почати евакуацію своїх родин у військові містечка Південного військового округу", - йдеться в повідомленні.

За словами партизанів, цей розвиток подій співпадає з переміщенням систем протиповітряної оборони в Білгородську область, що створює загрозу безпеці в Криму, залишаючи його без належного захисту.

"Одночасно, Збройні сили РФ створюють нові мобільні групи протиповітряної оборони для боротьби з БПЛА, використовуючи ЗУ-23-2. Це свідчить про стратегічну переорієнтацію і підготовку до нових викликів у сфері оборони, в той час як основна увага зміщується з Криму", - повідомляє рух опору.

Нагадаємо, вночі 10 червня у кількох районах тимчасово окупованого Криму відбулися потужні вибухи. Зокрема, повідомлялося про звуки вибухів у Євпаторії, Красноперекопську, Джанкойському, Бахчисарайському та інших районах.

Свідки повідомляють про діяльність російської протиповітряної оборони біля села Воробйово Сакського району. У Красноперекопському районі місцеві жителі нарахували вісім вибухів.

Також окупанти вдруге перекрили Кримський міст. Тим, хто знаходиться на мосту та в зоні огляду, закликали залишатися спокійними і дотримуватися вказівок працівників транспортної безпеки.

А також у ніч на 30 травня Збройні сили України нанесли удар ракетами Atacms по Керченському поромному переходу.

Читайте також: