Вищий антикорупційний суд дозволив заочне розслідування у справі ексмера Одеси

Вищий антикорупційний суд дозволив досудове розслідування справи щодо незаконного заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса"

Вчора Вищий антикорупційний суд дозволив провести спеціальне досудове розслідування щодо колишнього мера Одеси Олексія Костусєва. Ця справа стосується незаконного заволодіння майном та доходом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Рішення суду дасть змогу завершити досудове розслідування стосовно підозрюваного та направити справу до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Олексій Костусєв - колишній мер Одеси, якого оголошено у розшук

11 грудня Олексій Костусєв, колишній мер Одеси, був заочно арештований Вищим антикорупційним судом. Нагадаємо, що Костусєв перебуває у розшуку.

Біографія Олексія Костусєва

Олексій Костусєв був мером Одеси з 2010 по 2013 рік. Він також очолював Антимонопольний комітет України за часів Леоніда Кучми та Віктора Януковича. Костусєв є членом Партії регіонів та народним депутатом України. Він відомий своїми українофобськими поглядами.

Викриття злочинної групи

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про викриття злочинної групи, яка заволоділа майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" на суму 118 млн грн та отримала доходи від його діяльності у розмірі 2,5 млрд грн за період з 2012 по 2022 рік. Підозру у цій справі отримали Олексій Костусєв, його колишній заступник, бізнесмен Борис Кауфман та Алекс Борухович. Також в цій справі затримано директора "Одеса аеропорт Девелопмент" Олексія Кочанова. Бізнесмени Кауфман та Борухович контролюють 75% міжнародного аеропорту "Одеса".