Вночі ворог полював на центральні та західні регіони країни, атакував двома хвилями

Росія атакувала Україну з повітря

У ніч на 18 квітня російські війська напали на центральні та західні регіони України з використанням ударних безпілотників Shahed-131/136. Це стало відомо від Сил оборони півдня.

«В операційній зоні Сил оборони півдня були знищені два баражуючих снаряда, один із них прямував через Херсонщину, а другий – на Криворіжжя. Подальші втрати були запобіжені», – зазначено в повідомленні.

Також українська протиповітряна оборона знищила декілька російських безпілотників на Прикарпатті.

Нагадаємо, що у ніч на 18 квітня російські дрони напали на захід України. В Івано-Франківську були почуті вибухи.

За словами голови ОВА Світлани Онищук, іранські дрони-камікадзе Shahed атакували регіон. Українська протиповітряна оборона знищила всі ворожі дрони, але в результаті падіння уламків виникли пожежі.

Також у ніч на 18 квітня відбулися вибухи на Хмельниччині.

Стан війни на сьогодні

Загалом, уже 785 днів триває широкомасштабна збройна агресія Росії проти України. Протягом останньої доби відбулося 87 бойових зіткнень. Ворог вчинив 4 ракетних та 57 авіаційних ударів, а також здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. На щастя, загиблих та поранених серед цивільного населення не було. Проте, були пошкоджені будівлі, включаючи багатоповерхівки, лікарню та готель.