Вселенський патріарх Варфоломій засудив відкриття Олімпіади-2024

Олімпіада-2024 Вселенського патріарха Варфоломія засуджено
Олімпіада-2024 Вселенського патріарха Варфоломія засуджено

Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що під час церемонії відкриття Олімпійських ігор в Парижі було оприлюднено образливі сцени для християнства та святого Євангелія.

За словами патріарха, Олімпійські ігри є найвищою спортивною подією, яка привертає інтерес мільйонів людей з усього світу і церемонія відкриття має урочисте значення, оскільки вона передає позитивні повідомлення на універсальному рівні.

Патріарх Варфоломій додав, що на цьому заході було зроблено образливі сцени для християнства та святого Євангелія, а також для кожної цивілізованої людини, яка поважає віру і релігійні символи.

Він назвав цей виступ на Олімпіаді богохульством і зазначив, що образливі зображення не збагатили церемонію, а навпаки, її збіднили. Патріарх сподівається, що неприйняття такої поведінки з боку людей стане сильним повідомленням для тих, хто відповідає за подібні ситуації.

Під час церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі на сцені був показаний виступ драг-квін, який зобразив сцену, схожу на картину Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря". Це обурило християн, які вважають, що таким чином висміюють християнство.

За словами художнього керівника церемонії, сцена не була натхненна "Таємною вечерею", а зображала язичницьке свято, пов'язане з богами Олімпу. Він запевнив, що не мав наміру образити когось або щось.

Олігарх, екснардеп та диякон Московської церкви Вадим Новинський стверджує, що Захід заперечує Бога і поширює атеїзм, що може призвести до руйнування, подібного до того, яке постраждало Содому та Гоморру. Він згадав виступ на Олімпіаді, який нагадував йому "Таємну вечерю" Леонардо да Вінчі.

Читайте також