Олігарх-втікач Новинський не зміг назвати, хто ж винен в ракетному ударі по «Охматдиту»

Олігарх Дмитро Фірташ відмовився вказати винуватця ракетного удару по «Охматдиту»
Олігарх Дмитро Фірташ відмовився вказати винуватця ракетного удару по «Охматдиту»

Олігарх Вадим Новинський засудив ракетні удари по лікарні "Охматдит"

Вадим Новинський, підсанкційний олігарх, екснардеп та диякон Московської церкви, засудив ракетні удари, які були здійснені по лікарні "Охматдит", клініці "Ісіда" та іншим цивільним об'єктам. У своєму дописі він зазначив, що винні політики, які проявляють незговірливість.

Олігарх написав, що будь-яка війна є злочином проти людяності. Він зазначив, що воєнні дії часто призводять до занепаду моралі, розуму і здорового глузду, і починається злочинний характер війни, який домінує над людською сутністю. Новинський закликав завершити цю війну підписанням мирного договору, оскільки майбутнє країни знаходиться під загрозою.

Однак він не назвав безпосереднього винуватця цих ракетних ударів. Замість цього, він почав говорити про політиків, які не можуть домовитися і зовнішніх гравців, які залюбки очікують на вигоди. Він закінчив своє звернення, підкресливши важливість зупинити війну для майбутнього.

Олігарх також зазначив, що армія РФ в понеділок атакувала Київ за допомогою ракет. Загиблі та поранені внаслідок цих обстрілів потребують допомоги. Міська влада Києва оголосила День жалоби у зв'язку з терористичною атакою Росії. Світова преса також приділила увагу цим подіям і засудила насильство, зокрема атаку на дитячу лікарню "Охматдит".

Читайте також