Вступ України до Євросоюзу ‒ в МЗС Німеччини оцінили шанси

Вступ України до Євросоюзу – перспектива народу
Вступ України до Євросоюзу – перспектива народу

Європейський Союз докладає зусиль, аби допомогти Україні стати його частиною.

Європа бачить своє майбутнє разом із українцями, заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю румунського каналу "Digi 24".

Надання Україні статусу кандидата у члени ЄС вона назвала історичним моментом. Втім, за словами міністерки, поки що вступ України до ЄС та НАТО неможливий "зі зрозумілих причин".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Шлях туди буде ще довгим і, звичайно, іноді важким. Ми робимо все можливе, щоб підтримати Україну в процесі гармонізації її правової системи та стандартів із стандартами ЄС. Тим самим прокладаючи шлях до вступу", ‒ сказала Бербок.

За її словами, ЄС також потрібно зробити "свою домашню роботу". Тобто продумати механізм, як приймати рішення у розширеному союзі.

"Ось чому ми підтримуємо реформи. Наприклад, застосування системи голосування кваліфікованою більшістю у низці питань", ‒ сказала Бербок.

З країною-агресоркою Російською Федерацією не може бути "нормальних відносин". Захід продовжить посилювати санкції проти РФ доти, доки триває російська агресія проти України і порушення Росією міжнародного права. Про це сказала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Після закінчення повномасштабної війни Україні потрібні будуть гарантії безпеки від НАТО. Країна має бути зміцнена так, щоб Російська Федерація не наважилася на нове вторгнення, заявила голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Циммерман.

Читайте також