Втрати РФ через удари по НПЗ набагато вищі, ніж офіційні дані - експерт

Пошкодження НПЗ: втрати РФ перевищують офіційні дані
Пошкодження НПЗ: втрати РФ перевищують офіційні дані

Пропаганда у Росії усуває увагу від пожеж нафтобаз та нафтопереробних заводів, які спалають у країні. Експерти стверджують, що українські безпілотники знищили лише 14% нафтопереробних потужностей Росії, але насправді ця цифра значно вища.

Заступник директора Асоціації енергетичних і природних ресурсів України Андрій Закревський розкрив цю тему на телеканалі FREEДOM.

"Насправді цей показник в 14%, який постійно згадують різні "експерти", дещо занижений. Ситуація різна в різних регіонах РФ. Наприклад, у європейській частині Росії ця цифра становить впевнених 30-40%. У південній частині, яка прилягає до зони бойових дій, вона досягає 80%",

заявив Закревський.

За його словами, для покриття цього дефіциту потрібно залучати потужності, які знаходяться далеко за Уралом.

"Для цього, ці потужності потрібно перевозити й зберігати десь. Це призводить до втрат у часі та додаткових фінансових витрат", додав експерт.

Він також зазначив, що протягом останніх двох тижнів українські безпілотники здійснили удари навіть за Уралом, знищивши частину запасних потужностей.

"Тому запасів палива в Росії немає взагалі. Ті потужності, що залишилися, працюють на поверхневій переробці. Свідченням цього є велика кількість мазуту, який Росія викинула на ринок за останній тиждень. Вони навіть готові продавати його по дешевшій ціні", зауважив експерт.

"Тому цифра 14%, про яку говорять в Америці, це 100% втрати нерентабельної військової машини з додатковими витратами, яка зараз забирає пальне в логістів та аграріїв. Це швидко призведе до подорожчання харчових продуктів. Також ми можемо очікувати, що замість привозу додаткових товарів, в РФ почнуть постачати паливо на південь та в Крим", додав Андрій Закревський.

Читайте також