Втрати ЗСУ, озвучені Зеленським, відрізняються від оцінки США — NYT

Українські втрати у війні з Росією

Заява президента України Володимира Зеленського щодо втрат українських військових різко відрізняється від офіційних даних США, повідомляє The New York Times.

Відповідно до журналістів видання, незалежний аналіз цієї заяви поки що неможливо зробити. За словами Зеленського, загинуло 31 тисяча українських військових, що суперечить оцінкам офіційних осіб США, які оцінювали втрати значно вище минулого літа.

Тоді повідомлялося, що загинуло близько 70 тисяч українців, а ще 100-120 отримали поранення. Втрати російських військових, за оцінками офіційників, були приблизно вдвічі більшими.

Зеленський, зокрема, заявив, що його слова є спротивом російській пропаганді та іншим оцінкам, які надали втрати українським військовим. Його заява стала відомою в той момент, коли Збройні сили України, за американськими журналістами, відступають на більшій частині лінії фронту, а російські війська здійснюють наступальні операції на сході та півдні. Нещодавно Москва захопила місто Авдіївка, українську фортецю на сході, і останніми днями її війська повільно просуваються на захід, намагаючись закріпити свої позиції у цьому районі.

Джерело: Фокус