Головна

З прикордонних регіонів Харківщини рятувальники евакуювали майже 10 тис. людей (відео)

Евакуація населення з прикордонних районів Харківщини

Рятувальники евакуювали 9,9 тисяч громадян у Харківській області

Станом на суботу, 18 травня, рятувальники ДСНС разом з Нацполіцією евакуювали 9,9 тисяч громадян у Харківській області. Про це повідомляє ДСНС.

«Загалом з прикордонних населених пунктів Харківської області спільними зусиллями евакуйовано вже понад 9900 жителів. Тільки з Вовчанської громади було евакуйовано близько 2,5 тисяч людей», - йдеться у повідомленні.

Рятувальники наголосили, що евакуація у Харківській області все ще триває, а саме з прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського та Харківського районів.

На Харківщині збільшилась "сіра зона" та кількість населених пунктів, де тривають бої. Українська розвідка знала плани російських окупантів щодо наступу у Харківській області. За цією інформацією, російські військовослужбовці мають значні втрати на Харківщині і здача в полон або перехід на бік України є розумною альтернативою.

Командир підрозділу розвідки Збройних Сил України Денис Ярославський зазначив, що головною причиною прориву російських військ на Харківщині є відсутність фортифікацій.

Читайте також:

  • Навіщо Росія наступає на Харківщині: ISW пояснив задум ворога
  • Умєров відповів, чи була Україна готова до наступу окупантів на Харківщині

Читайте також: