За 90 хвилин дебатів Трамп зробив понад 30 брехливих заяв - експерт

За 90 хвилин дебатів Трамп зробив понад 30 брехливих заяв - експерт

Професор Айзенберг: Дебати між Трампом і Байденом ніхто не виграв

Професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг висловив свою думку щодо дебатів між Дональдом Трампом і Джо Байденом, заявивши, що жоден з кандидатів не зміг отримати перемогу.

"Вважаю, що дебати ніхто не виграв тому, що Джо Байден на них мав поганий вигляд. Але казати, що їх виграв Трамп, який понад 30 разів збрехав, тобто зробив понад 30 брехливих заяв протягом 90 хвилин, а декілька брехливих заяв повторив декілька разів, не можна. Тобто дебати ніхто не виграв. Це були найгірші дебати, які я бачив", - зауважив Айзенберг.

Професор Нью-Йоркського університету також наголосив на тому, що у 2016 році Гілларі Клінтон виглядала набагато краще за Трампа на всіх трьох дебатах, але вибори врешті-решт виграв саме Трамп. Так само, у 2012 році Мітт Ромні впевнено переміг Барака Обаму на перших дебатах, але вибори врешті-решт знову виграв Обама. В 1984 році Рональд Рейган поступився першими дебатами Уолтеру Мондейлу, але в результаті виборів став переможцем.

"Тобто дебати не мають на меті переконати виборців у своїй кандидатурі, а лише дають можливість кандидатам продемонструвати себе перед виборцями. Обидва кандидати не змогли вразити саме незалежних виборців", - підкреслив Айзенберг.

Джерело: Еспресо

Читайте також: