За добу відбулося 111 боїв: яка ситуація на фронті

Україна продовжує зіткнення з Росією в рамках їхньої триваючої війни. Тільки за останню добу відбулося 111 бойових зіткнень. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Втрати від ворожих атак

Російські військові здійснили 73 авіаційні удари та 76 обстрілів за допомогою реактивних систем залпового вогню по наших позиціях та населених пунктах.

Населені пункти, які постраждали від авіаційних атак, включають Чернігівську область (Леонівка), Сумську область (Юнаківка, Яблунівка, Кіндратівка), Харківську область (Степова Новоселівка, Котлярівка, Піщане, Березники, Нестерне), Луганську область (Білогорівка), Донецьку область (Терни, Новомихайлівка, Вугледар), Запорізьку область (Роботине), та Херсонську область (Червоний Маяк, Кринки, Берислав).

Близько 130 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях опинилися під артилерійським обстрілом.

Ситуація на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація не зазнала суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська залишаються у прикордонних районах та проводять диверсійну діяльність, щоб запобігти перекиданню українських військ на небезпечні напрямки. Вони також збільшують кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 11 атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку відбулися 14 атак противника поблизу Білогорівки Луганської області та Тернів, Ямполівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 22 атаки окупантів біля Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують тримати оборону та відбивати атаки ворога. Протягом доби було відбито 21 атаку біля Новобахмутівки, Авдіївки та ще 12 атак біля Первомайського та Невельського на Донеччині.

На Мар'їнському напрямку українські воїни відбивають атаки противника біля Георгіївки та Новомихайлівки на Донеччині. За минулу добу було відбито 19 атак.

На Шахтарському напрямку відбито дві атаки ворога поблизу Золотої Ниви на Донеччині та Приютного на Запоріжжі.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили три атаки противника біля Новопокровки, Вербового та Роботиного у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку українські воїни продовжують тримати свої позиції та відбивати атаки ворога. Хоча українські сили зазнали значних втрат, російські війська не припиняють намагатися вибити українські підрозділи із їхніх позицій. За минулу добу противник здійснив чотири безуспішні штурмові дії.

Нищення ворожих сил

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по п'яти районах зосередження ворожих сил, а також руйнували пункти управління та склади боєприпасів противника.