За вихідні на водоймах України потонули 24 людини

Потонули 24 людини на водоймах
Потонули 24 людини на водоймах

У воді загинуло 24 людини, у тому числі одна дитина

Протягом вихідних, 20-21 липня, в Україні сталося кілька трагічних випадків на воді, внаслідок яких втратило життя 24 людини, включаючи одну дитину. Про це повідомила речниця Державної служби з надзвичайних ситуацій Світлана Водолага під час національного телемарафону.

На жаль, ми змушені констатувати, що кількість загиблих на воді зростає у вихідні дні. За ці два дні ми втратили 24 життя, серед них одне дитяче

Загалом з початку року на воді загинули 758 українців.

Від початку року в Україні загинули 758 осіб, з яких 458 - з 1 червня. З початку літа загибло 458 осіб, з них 64 - це діти

Спікер ДСНС наголосила, що дотримання правил безпеки під час купання - надзвичайно важливо. Вона закликала українців обирати офіційні пляжі з рятувальниками. Переліки таких пляжів можна знайти на веб-сайтах місцевих органів влади.

У минулі вихідні у водоймах потонули 66 осіб, з них 10 - діти. За рахунок рятувальників вдалося врятувати 11 осіб, зокрема 4 дітей. Найбільше жертв було в Київській, Черкаській та Дніпропетровській областях.

Загалом з початку 2024 року на водних об'єктах України загинули 672 людини, з них 76 - діти.

Нагадаємо, на Берегівщині, Закарпатській області, двоє дітей втопилися у воді. Також, двоє підлітків загинули у ставку в селі Сутківці Хмельницького району.

Читайте також