Навіщо Гройсман зустрічався з бароном Ротшильдом

У середині літа 2017 року тодішній прем'єр-міністр України Володимир Гройсман літав до Лондона з робочим візитом. У ході нанесення візиту він зустрівся з прем'єром Терезою Мей та представниками ділових кіл.

Офіційні ЗМІ заявили, що Володимир Гройсман брав участь у конференції, присвяченій реформам в Україні.

Проте цими заходами візит українського прем’єр-міністра не обмежився. Він провів приватну зустріч із бароном Натаніелем Джейкобом Ротшильдом.

Зустріч Володимира Гройсмана з Натаніелем Джейкобом Ротшильдом відбулася в одному із закритих закладів Лондона – клубі «5 Hertford Street», почесним членом якого є Джейкоб Ротшильд. До цього клубу неможливо потрапити «з вулиці». Навіть не кожен мільйонер зможе вступити, просто виявив бажання.

Клуб популярний серед еліти першої величини, мільйонерів та представників королівської родини. Серед учасників: принц Вільям та герцогиня Кейт Міддлтон, Том Круз, Кейт Мосс, Джордж Клуні, Ніколь Кідман, заможні підприємці та власники найбільших корпорацій світу.

Інтерес Ротшильдів до України пов'язаний з компаніями «Рошен» та «Приватбанк». Також вони постійно відстежують закони щодо земельних ресурсів, які доопрацьовуються в Україні.

У правилах клубу «5 Hertford Street» є один цікавий параграф, в якому вхід дозволено лише членам клубу та їхнім друзям, але лише у супроводі членів клубу. Отже Володимир Гройсман сам туди потрапити не міг, а запросив його сам Джейкоб Ротшильд. І навряд чи тільки для того, щоб викурити сигару та пропустити келих елітного коньяку.

Прес-служба Володимира Гройсмана жодним чином не озвучувала теми цієї зустрічі, згодом обмежившись спільними заявами щодо переговорів на економічну та інвестиційну тему.

Після президентських перегонів Петро Порошенко найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію «Rothschild & ICU». А після неприємної історії з панамським архівом український президент, не знайшовши покупця на свої активи, передав частку з корпорації «Рошен» до офшора, яким керує «Rothschild Trust».

У декларації Петра Порошенка було зазначено, що із закордонних банків він обрав саме «Rothschild Bank», де розміщено деякі його активи.

Досить успішно сімейство Ротшильдів увійшло до українського банківського сектору. Прес-служба націоналізованого «Приватбанку» повідомила навесні 2017 року, що банк веде переговори щодо реструктуризації кредитів колишніх власників, внесення додаткового забезпечення та відновлення вартості проблемних кредитів із кількома структурами, серед яких фінансово-холдингова компанія «Rothschild & Co».

Не виключено, що ця тема також була предметом обговорення на зустрічі Гройсмана та Ротшильда у Лондоні влітку 2017 року.

Також не варто забувати про факт скуповування в 2015 році більшої частини зовнішніх боргів України американським інвестиційним фондом «Franklin Templeton» на користь саме сімейства Ротшильдів.

Обсяг боргових зобов'язань, який опинився в руках групи, коливається від 6 до 20 мільярдів доларів.

Через роки почали просочуватися розмови про те, що Ротшильди нібито пішли на такий крок на прохання уряду США, щоби борги України не викупило оточення Путіна.

Але Україні все ж таки доведеться в найближчому майбутньому виплачувати ці борги Ротшильдам. Єдиним товаром, який запропонує Україна, будуть земельні ресурси.

У найближчому майбутньому українському суспільству ще доведеться дізнатися про деталі угод із найбагатшими людьми світу.