Жадану "прилетіла анафема", а російським "мальчікам в трусіках" ATACMS - кращі меми тижня

На цьому тижні соціальні мережі були сповнені реакцією на удари далекобійними ракетами ATACMS по російським окупантам, які Сполучені Штати Америки передали Україні.

Зокрема, Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України повідомило про удари по аеродромах у Бердянську Запорізької області, який захоплений росіянами, та в тимчасово окупованому Луганську. Атака спричинила пошкодження гелікоптерів та обладнання аеродромів.

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку Сполученим Штатам та зауважив, що далекобійні ракети ATACMS себе показали достойно.

Також варто згадати реакцію мережі на заяву представників УГКЦ щодо видалення кліпу на пісню "Серце" співачки Христини Соловій та письменника Сергія Жадана. Музичний відеокліп був знятий у храмі святого Андрія у Львові, що викликало негативну реакцію церковників, які стверджували, що він "пропагує антихристиянські цінності".

Крім того, не зминула увагу повідомлень ЗМІ про весілля експрацівниці Державного бюро розслідувань Роксолани Москви та колишнього прокурора Ростислава Ільницького. Це гучне свято відбулося в розкішному комплексі Emily Resort поблизу Львова та було розважане Олександром Пономарьовим, Ольгою Поляковою та Дзідзьо. Державне бюро розслідувань вважає такі розкоші неприпустимими в умовах війни.

Соціальні мережі також не пощадили представника Росії при ООН Василя Небензю та колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича.

Крім того, з'явились меми про прихід телеведучих каналу "1+1" в суд до підозрюваного у шахрайстві та заволодінні коштами ПриватБанку, олігарха Ігоря Коломойського.