Жан Беленюк завершив свою спортивну кар'єру

Жан Беленюк с золотим медалем
Жан Беленюк с золотим медалем

Український греко-римський борець та народний депутат Жан Беленюк сьогодні, 8 серпня, завоював бронзову медаль на виставці Олімпіади. Після змагання він оголосив про завершення своєї спортивної кар'єри.

Беленюк зняв взуття й залишив його посеред рингу, що стало офіційним знаком закінчення його професійного шляху.

Нагадаємо, що Жан Беленюк став срібним призером на Олімпіаді 2016 року в Ріо і єдиною золотою медаллю України на Олімпіаді 2021 року в Токіо.

Крім того, Беленюк став п'ятим рекордсменом в історії олімпійського спорту України, поділивши цю позицію з гімнасткою Лілією Подкопаєвою, веслувальником Юрієм Чебаном та яхтсменкою Русланою Таран.

Поміж олімпійськими досягненнями, Беленюк здобув п'ять медалей на чемпіонатах світу (в тому числі дві золоті) і шість медалей на чемпіонатах Європи (зокрема три золоті). Він також переміг на Других Європейських іграх 2019 року.

Нагадаємо, що у боротьбі за бронзову медаль в категорії до 87 кг Жан Беленюк переміг поляка Аркадіуша Кулинича. Перший бал був набраний поляком, але Беленюк зміг зрівняти рахунок і потім здійснити дві дії на бали. В результаті українець переміг з рахунком 3:1.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також