Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту

Запорізька АЕС на межі блекауту
Запорізька АЕС на межі блекауту

Унаслідок російської атаки на магістральну підстанцію, одна з ліній живлення Запорізької АЕС на тимчасово окупованій території була знеструмлена. Як результат, станція знову перебуває під загрозою блекауту. Про це повідомило Міністерство енергетики.

«Черговий акт російського тероризму становить загрозу аварії на Запорізькій АЕС, яка перебуває під окупацією. Вимагаємо негайного виконання резолюції МАГАТЕ і повернення АЕС під український контроль. Безпечна експлуатація Запорізької АЕС можлива тільки при українському контролі», - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Енергетики працюють над ліквідацією наслідків ворожого обстрілу з метою якнайшвидшого відновлення нормального живлення на Запорізькій АЕС.

Варто зазначити, що МАГАТЕ рекомендує утриматися від перезапуску реакторів Запорізької АЕС поки триває війна.

Нагадаємо, що одна з підстанцій біля Запорізької атомної електростанції, яка тимчасово перебуває під окупацією російськими військами, ймовірно, була атакована дроном. Експерти МАГАТЕ повідомили про наявність вибухів.

Як відомо, російські окупанти використовують територію Запорізької АЕС як базу для навчання пілотів FPV-дронів.

Зазначимо, що МАГАТЕ ухвалила резолюцію на генеральній конференції і вимагає від Росії негайно покинути територію Запорізької атомної станції та деокупувати її.

Читайте також