Запорізький напрямок: Братчук розкрив задум окупантів

Братчук виступає проти злочинців-окупантів
Братчук виступає проти злочинців-окупантів

На Роботинському та Времівському плацдармах ворог намагається відновити свої позиції, які були втрачені під час контрнаступальних дій української армії минулого року. Про це заявив представник Української добровольчої армії "Південь" та речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук в інтерв'ю каналу "Ми - Україна".

За його словами, ворог намагається відновити свої позиції на Роботинському та Времівському плацдармах, які були раніше втрачені українськими силами під час контрнаступальних дій минулого року.

Спікер підкреслив, що найбільш активний бій відбувається саме по цих двох напрямках. Також підрозділи ворога поступово посилюються в Запорізькій області.

В інтерв'ю представник "Півдня" пояснив, що це бої малих штурмових груп ворога, а також їхня механізована техніка та авіація є сильними сторонами.

"Ворог продовжує просуватися в напрямку Урожайного. Щодо Роботиного - це зона суперечок. Ми спостерігаємо зусилля ворога в просуванні до Водяного і Старомайорського, але інтенсивність цих наступів трохи зменшилася", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що російські війська поповнюють свої ряди в Запорізькій області. Наразі вони налічують понад 90 тисяч осіб. Проте немає загрози наступу по цьому напрямку.

За словами речника оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитра Лиховія, кількості росіян, що присутні в Запорізькій та Херсонській областях, не вистачає для успішних наступальних дій "далеко за межі, де ворог зараз знаходиться".

Читайте також