Засудили окупантів, яких спіймали під Бахмутом та Вугледаром

Тюремні строки отримали ще чотири бойовики, яких узяли в полон під Бахмутом та Вугледаром на Донеччині.

Вони воювали проти України у складі підрозділів Південного військового округу збройних сил РФ, повідомила 18 березня пресслужба СБУ.

"Українські захисники взяли їх у полон під час бойових дій на Бахмутському та Вугледарському напрямках. Суд призначив одному із фігурантів 10 років ув'язнення, іншим трьом по 12 років", ідеться в повідомленні.

Серед засуджених командир мотострілецького взводу 2-го армійського корпусу РФ. З 2014 року він брав участь у бойових діях проти сил АТО, а після початку широкомасштабного вторгнення давав накази на обстріли українських міст на сході із самохідних артилерійських установок "Піон".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ще один бойовик торік після 24 лютого штурмував населені пункти в Донецькій та Луганській областях.

Також засуджено загарбника, який у складі 5-ї окремої мотострілецької бригади "Оплот" брав участь у спробах захоплення селища Велика Новосілка.

"Крім цього, реальний термін ув'язнення отримав бойовик, який з 2014 року перебувавав у складі створеного агресором "розвідувального управління республіканської гвардії ДНР". У лавах терористів він охороняв російські тюрми, де незаконно утримували учасників руху опору, а після повномасштабного вторгнення атакував українські міста на східному фронті", звітує СБУ.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України затримала пособника російських окупантів, який після звільнення Херсона намагався втекти до невизнаного Придністров'я. Тепер йому загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Зрадником виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. Зловмисник "здавав" каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей. Насамперед ворога цікавили адреси помешкань колишніх українських бійців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.