Збагатилися на закупівлях для військових: під підозрою двоє посадовців Одеської міськради

Посадовці Одеської міськради під підозрою
Посадовці Одеської міськради під підозрою

Одеські посадовці зловживали бюджетними грошима для закупівель для військових

У посадовців міської ради Одеси виявили схему розкрадання бюджетних грошей, які були виділені на закупівлю для українських військових. Про це повідомила пресслужба прокуратури Одеської області.

Слідство встановило, що керівник одного з департаментів Одеської міської ради та його заступник розкрадали гроші, призначені для реалізації програми забезпечення технічними засобами та добровольчих формувань Одеси. За заявками військових частин, вони закупили тактичний одяг та бронеплити від підприємств, але за вартістю вдвічі дорожче, ніж ринкова ціна. Таким чином, з місцевого бюджету було сплачено зайвих 3,9 млн грн.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Також у межах розслідування правоохоронці перевіряють законність дій підприємств-постачальників.

Нагадаємо, Міністерство оборони України розпочало процес зміни керівництва та реорганізації Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Крім того, Департамент політики закупівель Міноборони ініціював створення колегіального органу з питань організації розвитку матеріального забезпечення ЗСУ, який перегляне раніше прийняту технічну документацію та забезпечить прийняття нової згідно зі стандартами та практиками НАТО.

Міністерство наголошує на своєму прагненні до забезпечення доброчесності в управлінні ресурсами та матеріально-технічним забезпеченням військових.

Читайте також