Зброя на мільйони доларів: який вигляд має «кладовище» російських ракет у Харкові

Зброя на мільйони доларів: який вигляд має «кладовище» російських ракет у Харкові

Зброєю Росії щодня обстрілюють місто Харків ракетами та безпілотниками. На околиці міста знаходяться тисячі уламків ворожої зброї. Це своєрідне "кладовище" складається з різних видів ракет, таких як "Смерчі", "Урагани", С-300 та інші. Ці ракети запускають по Харкову. Українські правоохоронні органи збирають ці уламки з метою використання їх як докази в судових процесах, включаючи кримінальні провадження щодо воєнних злочинів РФ. Цей матеріал також може бути використаний для Міжнародного суду.

Згідно з прессекретарем Харківської обласної прокуратури, на цьому "кладовищі" також зберігаються уламки ударних безпілотників, зокрема дронів-камікадзе типу Shahed-131/136. Вартість цих ракет складає мільйони доларів. Всі крилаті ракети, такі як Х-101, Х-55, коштують від 3 до 7 мільйонів доларів. За допомогою цих ракет здійснюються удари по місту та області.

На півночі Харківщини, за даними ISW, російські окупанти, можливо, захопили село Глибоке (поруч з Липцями). Втрати російської армії в значній мірі зменшили її особовий склад. Також, використовуючи пропагандистські канали, російський режим поширює фейкові відео військових, які нібито спростовують інформацію про втрати, щоб продемонструвати більш позитивну картину.

Обмеження можливостей російської армії

Експерти вважають, що поповнення російської армії новобранцями не дозволить їй проводити масштабні наступальні операції влітку на декількох напрямках. Нові резерви не зможуть діяти як сили проникнення першого або другого ешелонів.

Читайте також: