Зеленський прокоментував російський контрнаступ у Курській області

Зеленський про Курську область
Зеленський про Курську область

Президент України підтвердив початок контрнаступу російських військ

Президент України Володимир Зеленський підтвердив початок контрнаступальних дій російських військ у Курській області. За його словами, ситуація розвивається за українським планом. Зеленський також зазначив, що українська сторона контролює ситуацію щодо скупчення військ у Білорусі.

Російські окупанти заявили про повернення під контроль десяти населених пунктів

Тим часом російські окупаційні сили заявили про "повернення під контроль десяти населених пунктів". Однак ЗСУ не підтверджували втрату позицій.

Російські війська розпочали контрнаступ у Курській області

За даними аналітика BILD Юліана Рьопке, російські війська розпочали контрнаступ у Курській області за підтримки танків та бронетехніки. Повідомляється про нібито відтіснення українських сил з-під села Коренево та вибиття їх із сіл Краснооктябрське, Снагость і Комарівка. Тривають бої за село Вишнівка, через яке проходить залізниця.

Російські війська мають намір перерізати український наступ у Курській області

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що російські війська мають намір перерізати український наступ у Курській області перед скоординованою операцією з витіснення Сил оборони. Експерти зазначають, що ситуація залишається нестабільною, і передчасно робити остаточні висновки про нові контратаки Росії.

Російські сили можуть зайняти тактично вигідні позиції

За даними ISW, російські війська, які проводять контратаки, діють ротними підрозділами і, можливо, використовують елементи більш досвідчених у бойових діях підрозділів. Аналітики вважають, що російські сили можуть намагатися зайняти більш тактично вигідні позиції перед початком ширшої контрнаступальної операції.

Експерти продовжують оцінювати ситуацію

Експерти продовжать оцінювати вплив російських контратак на ситуацію в Курській області у наступні дні.

Читайте також