Зеленський розкрив деякі деталі угоди щодо гарантій безпеки з Данією

Зеленський подякував Данії за угоди про безпеку

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку Данії за угоди щодо гарантій безпеки, які були підписані між країнами 23 лютого 2024 року. Він наголосив на тому, що ця угода відкриває нові перспективи для зміцнення безпеки України та посилення тиску на Росію. Зеленський також зазначив, що співпраця з Данією в галузі оборони допоможе Україні при русі до членства в Євросоюзі та НАТО.

Згідно з угодою, Данія зобов'язалася надавати допомогу Україні протягом 10 років. Вже у 2024 році обсяг допомоги становитиме 1,8 млрд євро. Головні напрямки допомоги включають протиповітряну оборону, безпеку в морі, безпілотники та повітряно-військові сили. Крім цього, Данія буде продовжувати свою участь у коаліції F-16.

Україна та Греція готують договір щодо гарантій безпеки

На початку березня стало відомо, що Україна та Греція готують договір щодо гарантій безпеки. Це ще один крок у зміцненні оборонно-безпекового співробітництва між двома країнами. Підписання цього договору забезпечить додаткові гарантії безпеки для України та сприятиме подальшому зміцненню її позицій у регіоні.