Зеленський розкрив українцям свій план перемоги

Зеленський розкрив свій план перемоги
Зеленський розкрив свій план перемоги

Президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді, де представив п'ятипунктний план перемоги України. Зазначено, що в плані є три таємні додатки. Перший пункт стосується геополітики, другий і третій - військові питання. Четвертий пункт відноситься до економіки, а п'ятий пункт забезпечує безпеку.

"Ми повинні змінити обставини, щоб війна закінчилась безвідносно від того, що хоче Путін", - заявив Зеленський.

Перший пункт плану - запрошення України до НАТО. Це має виразити рішучість та показати, як партнери сприймають Україну в системі безпеки. Другий пункт передбачає зміцнення оборони, включаючи заходи з недопущення буферних зон на українській території, спільні операції з поразки російської авіації та розвідка спільних партнерів. Третій пункт відноситься до розміщення комплексного неядерного пакета стримування, що має захистити від російської агресії. Четвертий пункт передбачає розвиток економічного потенціалу України і посилення санкцій проти РФ.

До другого, третього і четвертого пунктів плану є таємні додатки, які вже були презентовані партнерам. П'ятий пункт стосується післявоєнних гарантій безпеки. Українські військові після закінчення війни зможуть використовувати свій досвід для підтримки оборони НАТО та Європи. Зараз українські військові можуть замінити контингент США.

10 жовтня президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Франції Еммануелем Макроном. Зеленський представив Макрону план перемоги України.

Також у Лондоні Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, а в Римі з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні, яким також представив план перемоги.

У Берліні Зеленський представив план перемоги канцлеру Німеччини Олафу Шольцу.

Читайте також