Зеленський розкрив жахливі масштаби авіаударів КАБами Україною

Зеленський у зібраних даних про авіаудари
Зеленський у зібраних даних про авіаудари

Зеленський: Росія щомісяця обрушує на Україну понад 3 тисячі керованих авіаційних бомб

Президент Володимир Зеленський під час прес-конференції з іспанським прем'єр-міністром Педро Санчесом у Мадриді оголосив вражаючі цифри стосовно російських авіаційних атак на Україну.

За словами Зеленського, щомісяця окупанти кидають понад 3 тисячі керованих авіаційних бомб на мирних українців.

Тільки у травні загарбники використали 3,2 тисячі боєприпасів такого типу, і цей показник може зрости до 3,5 тисячі в червні.

"На голови людей прилітають тисячі авіабомб. Ніхто, з якоюсь зброєю в руках, з будь-якою підготовкою, не може це витримати", - заявив глава держави.

Зеленський закликав своїх партнерів надати Україні додаткові сучасні зенітно-ракетні комплекси для зміцнення протиповітряної оборони.

Президент зазначив, що лише додаткові сім систем Patriot допомогли значно поліпшити ситуацію та зупинити застосування авіабомб.

"Для харківського напрямку потрібні хоча б дві такі системи", - додав Зеленський.

За словами президента, системи Patriot - це не наступальна зброя, а виключно оборонна, яка запобігає наближенню ворожих літаків для бомбардування.

Зеленський підкреслив необхідність об'єднання світової спільноти та посилення тиску на Росію з метою зупинити бомбардування українських міст.

Держсекретар США Ентоні Блінкен попередньо заявив, що Сполучені Штати активно працюють над постачанням систем Patriot для захисту Харкова.

Читайте також