Зеленський скликав РНБО через скандал з інвалідністю прокурорів

Зеленський скликав РНБО через прокурорів
Зеленський скликав РНБО через прокурорів

Прокурорів України запідозрили в фальшивій інвалідності

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що питання про фальшиві інвалідності прокурорів буде обговорено на засіданні Ради національної безпеки та оборони України. Він зазначив, що коли країна веде дипломатичні переговори про оборонні пакети та протистояння російській агресії, ситуація усередині країни є серйозною.

«Це реально внутрішній ворог. Те, що в прокуратурі відбувається з медико-соціальними експертними комісіями та нахабством прокурорів, які отримали фальшиві інвалідності, використовуючи свої зв'язки з МСЕК», - заявив Зеленський.

Олексій Олійник, прокурор Хмельниччини, який також був запідозрений у фальшивій інвалідності, заперечив це звинувачення. Він заявив, що має проблеми зі здоров'ям та отримав інвалідність задовго до призначення на посаду. Проте журналіст Юрій Бутусов наголосив, що Олійник не представив доказів про свої травми, які стали причиною інвалідності.

Також було відомо, що Тетяну Крупу, керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи Хмельницького, викрили на незаконному збагаченні. У неї та її сина знайшли майже 6 мільйонів доларів.

Наразі генеральний прокурор України розпочав службове розслідування у зв'язку із поширенням інформації про отримання інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури. Ці факти свідчать про систему фальшивих інвалідностей серед прокурорства країни.

Бутициць тип, mu мовив: «інвалідність одразу 2-ї групи була оформлена прокурору Олійнику лише 19 липня 2017 року рішенням головної лікарки МСЕК Крупи з видачею довідки серії АВ № 0944598. Причому встановлена одразу довічно. І ніяких інших рішень про інвалідність або важкі травми, починаючи з 2005-го року, Олійник не представив», - заявив журналіст.

Читайте також