Зеленський сподівається, що "гарантії безпеки" від союзників допоможуть розблокувати допомогу від США

Президент Володимир Зеленський сподівається, що угоди про безпеку, які зараз Україна підписує зі своїми партнерами, допоможуть розблокувати допомогу нашій країні від США.

Про це він сказав під час прес-конференції у Парижі 16 лютого.

Зеленський наголосив, що домовленості з Францією, Німеччиною та Британією надають українцям впевненості, що держава захищає спільні цінності. Водночас, зазначив він, "гарантії безпеки" не мають бути альтернативою підтримці США.

"Ми всі разом, і цей союз США та Європи… нам дуже потрібен, щоб перемогти Російську Федерацію, яка дійсно прийшла до нас із абсолютно неспровокованою війною. І я вірю, що ці угоди дадуть поштовх для того, щоб США в такий момент все ж таки віддали пріоритет допомоги Україні, аніж виборчому процесу", - сказав президент України.

Він також висловив упевненість, що і Білий дім, і президент США Джо Байден залишаються на боці України.

"Двопартійна підтримка – вона завжди з нами була, зараз є у них внутрішні питання, і дуже хочемо, щоб вони знайшли на них відповідь", – додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Джо Байден прокоментував відхід Палати представників на канікули до 28 лютого без голосування за законопроект щодо допомоги Україні. Він зазначив, що нездатність підтримати Україну в критичний момент ніколи не буде забута.