Жителям Києва та області назвали безпечні пляжі для купання: список

Картка з безпечними пляжами в Києві та області
Картка з безпечними пляжами в Києві та області

У Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) розповіли, де можна купатися у Києві та області, повідомляє "Хвиля".

За даними фахівців ЦГЗ, в Україні триває аномальна спека, яка ще не збирається відступати, тому багато людей шукають можливість провести час біля водойм. Проте не всі пляжі є безпечними для купання, оскільки якість води не завжди відповідає стандартам.

Тому Київський центр громадського здоров'я провів моніторинг якості води на 15 пляжах річки Дніпро та озерах у Києві.

Пляжі Києва

Серед пляжів, на яких проводився моніторинг, у Дніпровському районі виявлено "Дитячий", "Золотий", "Венеція" у Гідропарку, "Предмісна слобідка", "Центральний", "Молодіжний", "Райдуга", "Райдуга" та "Тельбін" на озерах. У Голосіївському районі - "Галерний", в Оболонському районі - "Острів Оболонь", "Вербний" на озері Вербне та "Пуща-Водиця", 5-7 лінія, ставок на річці Горенко, у Деснянському районі - "Троєщина" на річці Десенко та пляж "Чорторий" у парку "Муромець".

Протягом 14-21 червня 2024 року було проведено дослідження 60 проб води з поверхневих водойм за мікробіологічними та хімічними показниками. За результатами моніторингу виявлено відхилення від стандарту у 30 пробах за індексом лактопозитивної кишкової палички та у 28 пробах за хімічними показниками.

У Київській області також було виявлено відхилення від стандарту на пляжі "Пляжі міському" у Переяславі. За даними моніторингу, міський пляж "Центральний" у Білій Церкві та пляж "Чайка" у с. Чайки Обухівського району відповідають всім нормам.

Раніше в Одесі був відкритий перший пляж для відвідувачів.

Читайте також