ЗМІ розповіли про російських генералів, які народилися в Україні і знищують свої рідні міста

Російські генерали, які воюють проти України, є вихідцями з українських земель

Журналісти проекту "Слідство. Інфо" розкрили, що серед російських генералів, які ведуть бойові дії проти України, велика кількість є вихідцями з українських територій. Насправді, це факт не заважає їм воювати проти своїх співвітчизників.

Зокрема, уродженець Чугуєва Харківської області Олег Маковецький є командувачем 6-ї армії Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони Західного військового округу РФ. Він керує російською авіацією, яка обстрілює українські міста, зокрема і його рідне місто Чугуїв.

54-річний генерал-лейтенант Володимир Машевський, який є начальником Головного управління охорони об'єктів Федеральної служби військ національної гвардії РФ, також є уродженцем України. На початку вторгнення в Україну, він давав накази військам атакувати державний кордон. Під керівництвом Машевського росіяни захопили Чорнобильську АЕС та інші населені пункти Київщини.

Ігор Сварковський, начальник відділу управління берегових військ Чорноморського флоту РФ, народився на Полтавщині і закінчив школу в Пирятині. Він командував парадом перемоги в Сімферополі та брав участь у обстрілах південних регіонів України, зокрема Одеси, Миколаєва та Херсону.

Російський військовий Вадим Клименко, який воює проти України, також є вихідцем з української землі. Він брав участь у війні в Чечні і після цього служив у Камчатці та Гадауті. Його колишня дружина, син та донька залишилися в Україні, але це не заважає йому особисто наказувати обстрілювати міста України.

На жаль, Росія продовжує нарощувати свої військові сили та зброю, що може створювати загрозу для України щонайменше протягом наступних двох років.