ЗСУ на грані відходу з Вугледару, але мають успіхи у Вовчанську – звіт ISW

ЗСУ на грані відходу з Вугледару, успіхи у Вовчанську
ЗСУ на грані відходу з Вугледару, успіхи у Вовчанську

Загарбники просуваються під Кремінну, Торецьк, Покровськ і навколо Вугледару. За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ відбивають позиції окупантів у Вовчанську.

Наступ української армії в РФ

25 вересня українські війська продовжували наступальні дії в Глушковському районі Курської області, але підтвердження просування відсутнє.

За російськими джерелами ISW, війська РФ відбили напади ЗСУ на південь і південний захід від Глушкового біля Нового Путі та Веселого.

Окупанти не зробили жодного підтвердженого просування біля Краснооктябрьского, Любимівки, Даріно, Миколаєво-Даріно, Ольговки та Плехова.

Війська РФ також не зробили просування навколо "українського плацдарму" в Курській області.

Оборона у Вовчанську

Українські сили продовжують відвойовувати позиції у Вовчанську Харківської області.

Геолокаційні кадри показують, що українські захисники відновили контроль над Вовчанським агрегатним заводом та на північно-східній частині міста.

Російські "воєнкори" визнали повернення заводу під контроль ЗСУ, але стверджують, що завод вже зруйнований через удари та війська РФ вийшли з цього району.

Операція з деокупації заводу була тщательно спланована і тривала тиждень.

Українські сили також проводять контратаки в інших районах Вовчанська та навколо нього.

Ситуація у Луганській області

Окупанти просунулися вздовж лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна на тлі наступальних операцій у районі. Прогресу відсутній.

Окупанти просунулися на захід вздовж траси O-130505 на північний захід Макіївки та на захід до вулиці Леніна в центрі Невського.

Російські війська атакували у районі Синьківки, біля Кругляківки, Піщаного, Глушківки, Лозової, Стельмахівки, Макіївки, Новосадового, Чернещини, Дружелюбівки, Невського, Зарічного, Тернів, Греківки та Торського.

Український оглядач Константин Машовець повідомив, що окупанти просуваються до річки Оскіл на південний схід від Куп'янська.

Ситуація у Донецькій області

Окупанти продовжують обмежений наступ на Сіверському напрямку в районі Білогорівки та Верхньокам'янського. Прогресу немає.

Російські блогери твердять, що війська РФ просуваються в районі "Клешні" та Ступочок, але це не підтверджується даними ISW.

Окупанти атакують у районі Калинівки, Григорівки, Міньківки, Кліщіївки, Ступочок і Білої Гори.

Останнім часом окупанти просуваються на Торецькому напрямку. Вулиця Волі у Північному районі Північного була піддається атакам.

Війська РФ ведуть бої на вулиці Лісовій у Торецьку.

Окупанти також атакують поблизу Торецька, Нью-Йорка, Нелипівки та Щербинівки.

Бої на Півдні

25 вересня тривали позиційні бої в районі Новоандріївки та Кам'янського в Запорізькій області, але прогресу немає.

Заслібо загарбників ЗСУ нанесли авіаудар по командному пункту в невизначеному місці в окупованій частині Запорізької області.

Генеральний штаб ЗСУ оновив втрати російських окупантів станом на 25 вересня 2024 року.

Карта бойових дій в Україні станом на 26 вересня 2024 року.

Росія відзначає зростання боргу через санкції.

Читайте також

сьогодні, 07:08 0 переглянули