ЗСУ назвали кількість знищених російських кораблів

Україна знищила понад 10 кораблів РФ та пошкодила більше 20 одиниць - спікер ВМС ЗСУ

З початку війни Росії проти України, було знищено понад 10 кораблів РФ, ще більше 20 одиниць вважаються пошкодженими. Мета України - досягти повної відсутності кораблів Чорноморського флоту в акваторії Чорного та Азовського морів. Про це заявив спікер ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в інтерв'ю Новини.LIVE.

«Загалом знищено три великі десантні кораблі, чотири перебувають у ремонті, залишилося ще шість. Пошкоджених – понад 20 одиниць, знищених – більше як десть. Але слід розуміти різницю – «виведений із ладу», «пошкоджений» і «знищений». Знищеним можна вважати корабель, який вже не може в подальшому експлуатуватися. Це – «Новочеркаськ», «Саратов», – зазначив Плетенчук. 

За словами Плетенчука, великий корабель «Мінськ» вважається таким, що не може бути реставрованим або відновленим. Росія, проте, продовжує тягти його кудись, хоча це не має жодного сенсу. Ремонт такого корабля триватиме роки. “Мінськ” вже вийшов із участі у бойових діях,” - додав він.

Плетенчук наголосив, що всі результати будуть відомі тільки після закінчення війни.

«Наша ціль - повна відсутність кораблів Чорноморського флоту в акваторії Чорного та Азовського морів. Нам є куди йти», - наголосив він.

У ніч проти 26 грудня в порту Феодосії був атакований корабель «Новочеркаськ», який перевозив ударні безпілотники «Шахед» з Ірану. У результаті удару від пілотів тактичної авіації Повітряних сил, великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ був знищений в Криму. Розповів про це речник Повітряних сил Юрій Ігнат.