ЗСУ перейшли до оборонної операції, - Сирський

Згідно зі словами глави Збройних Сил України Олександра Сирського, країна перейшла до ведення оборонної операції. Він відзначив складну ситуацію на передовій, де російська армія наступає практично по всій лінії фронту.

Цитата з головнокомандувача ЗСУ: "Метою української операції є виснаження противника і завдання йому максимальних втрат, використовуючи наші переваги в технічному плані, в плані безпілотної авіації, РЕБ, утримування підготовлених рубежів оборони".

За словами Сирського, найсильніші бої зараз відбуваються на Куп'янському напрямку, де окупанти поставили перед собою за мету за будь-яку ціну захопити місто Куп'янськ, здійснюючи щоденні напади на позиції.

"Противник розпочав наступ 3 жовтня 2023 року і протягом чотирьох місяців веде наступ високої інтенсивності. За останніми даними, їхні втрати, особливо в загиблих, семи-восьмиразово перевищують наші", - повідомив головнокомандувач ЗСУ.

Сирський також зазначив, що швидкість завершення війни залежить від певних факторів.

Також було повідомлено, що Зеленський, глава держави, відвідав фронтові позиції разом із Сирським та Умєровим, добровольцем та учасником бойових дій.