ЗСУ підірвали у Криму російський об'єкт з коригування ударів «шахедами» (відео)

Українські сили підірвали російський об'єкт для розвідувальних дронів

У Чорному морі поблизу тимчасово окупованого Криму українські сили здійснили підрив російського об'єкту, який збільшував діапазон дії іранських розвідувальних дронів «Мохаджер-6». Ці дрони використовуються для нанесення ударів по позиціях українських сил. Про це повідомляють Сили спеціальних операцій Збройних Сил України у Telegram.

Оператори 73-го морського центру ССО виконали складну та успішну операцію «Цитадель» в Чорному морі поблизу узбережжя тимчасово окупованого Криму. Вони швидко захопили об'єкт, який знаходився в зоні потенційного ураження ворога.

За інформацією, російські сил незаконно використовували одну з захоплених видобувних платформ для підсилення роботи іранського розвідувального дрона «Мохаджер-6». Вони встановили обладнання, яке підвищує дальність та радіус його дії. Цей дрон було використано для здійснення розвідки та ударів по критичній інфраструктурі півдня України.

Крім того, на платформі була встановлена радіолокаційна станція «Нева-Б», яка виявляла надводні об'єкти, від моторних човнів до кораблів. Росіяни контролювали ситуацію в північно-західній частині Чорного моря за допомогою цієї станції.

Група 73-го морського центру ССО після ретельного планування та підготовки розпочала виконання завдання знищення ворожих об'єктів.

Вночі човни цієї групи підійшли до видобувної платформи і замінили її вибуховими пристроями. Після відходу на безпечну відстань платформу підірвали. У результаті спецоперації були захоплені важливі обладнання противника та знищена щогла з антеною.

Ця успішна спецоперація забезпечила безпеку кораблів та обмежила можливості ворога в північно-західній частині Чорного моря.

Раніше повідомлялося, що Збройні Сили України знищили радіолокаційну станцію окупантів у Криму.