ЗСУ повернули деякі з втрачених позицій біля Авдіївки – ISW

Окупанти захопили деякі позиції на північ від Авдіївки, але українські сили здійснили контратаку та повернули частину з цих втрачених позицій. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Продвижение українських сил

Російські війська недавно здійснили незначне продвиження біля Кремінної в рамках позиційних боїв вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Вони також вийшли на південний захід від Білогорівки, повідомив речник Прикордонної служби України Андрій Демченко.

Російські війська також продвинулися на північний захід від Бахмута. Є докази, що вони вийшли на південно-захід від Богданівки. За інформацією російських блогерів, вони також зайняли лісисті райони на схід і південний схід від Часового Яру та на захід від Іванівського. Але ці дані ще не підтверджені.

Блогери розповіли, що головна мета російських військ полягає в перетині каналу Сіверський Донець-Донбас через схід Часів Яр, але вони попереджають, що українські сили мінували західну сторону каналу.

Окупанти захопили деякі позиції на північ від Авдіївки, але українські сили здійснили контратаку та повернули частину з цих втрачених позицій. Геолокаційні дані показують, що російські війська спочатку залізли в лісову зону на схід від Новокалинового і до невеликої будівлі на південно-східній околиці населеного пункту. Але потім українські сили здійснили контратаку в тій самій лісовій зоні.

Російські війська також продвинулися на південний захід від Донецька. За геолокаційними даними, вони вийшли на північ від Новомихайлівки. Російський блогер стверджував, що активізувалися бойові дії по всій лінії фронту від південно-західного Донецька до кордону Донецько-Запорізької області.

На кордоні Донецько-Запорізької області поблизу Старомайорського тривали бойові дії. Також були бойові дії на заході Запорізької області, але змін у лінії фронту не було. Бойові дії також тривали поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового.

У лівій частині Херсонської області також тривали бойові дії, зокрема в районі Кринок, але змін на лінії фронту не було.