ЗСУ повідомили, скільки окупантів перебуває на Куп’янському напрямку

Українські офіцери повідомили про чисельність російських військ на Куп'янському напрямку

Кількість російських окупаційних військ на Куп'янському напрямку залишається незмінною - близько 40 тисяч осіб. Ворог викликає резерви для компенсації своїх втрат. Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Він пояснив, що раніше на Куп'янському напрямку загальна чисельність ворожого угруповання становила 110 тисяч осіб. Кількість на цьому напрямку залишається приблизно стабільною. Варто зазначити, що ці 42 тисячі осіб не всі одночасно знаходяться на передній лінії - це загальна чисельність, включаючи підрозділи забезпечення, тилові підрозділи та інші. Проте, цей числівник не можна вважати непомітним, оскільки він становить загрозу. Проте, переміщення вперед на цьому напрямку не спостерігається досі.

Євлаш також наголосив, що командувач ОСУВ "Хортиця" Олександр Сирський особисто керує діяльністю військ на цьому напрямку і забезпечує все необхідне для особового складу.

За його словами, російські війська на Куп'янському напрямку налічують 533 танки, 650 бойових машин, 430 артилерійських систем та 160 РСЗВ. Проте, не все озброєння та техніка знаходяться в гарному стані.

Натомість, речник зазначив, що стан гармат погіршується, боєприпаси зношуються. Росіяни використовують іранські боєприпаси, однак після їхнього використання можуть виникати проблеми з обслуговуванням, так як стволи можуть пошкодитися всередині. Ворог також підтягує резерви для заміни знищеним підрозділам. Військовий відзначив, що тривалість підготовки російських мобілізованих зменшилась до 2-3 місяців.

Окрім того, він повідомив, що угруповання військ "Захід" включає різноманітні підрозділи і є досить стійким. Військовий закликав не спричиняти паніку, оскільки ворог покищо не здійснює просування на Куп'янському напрямку.

Нагадаємо, що вибух на Кримському півострові призвів до знищення російського об'єкту, який підвищував радіус дії іранських дронів для нанесення ударів по українським позиціям. Триває 713-та доба повномасштабної війни Росії проти України, в ході якої відбулися 126 бойових зіткнень.