ЗСУ просунулися на одному з напрямків: аналіз ISW

Українські війська зробили просування на сході та південному заході від Донецька, відновивши тактичні позиції в районі Ямполівки та Тернів. Російські війська також відзначили успіхи у районі Синьківка із підтвердженням на відео з геолокацією.

Українське просування

На відеозаписі з геолокацією, що був опублікований 11 лютого, видно, що українські війська зуміли просунутися на схід від Ямполівки. Таким чином, вони відновили свої тактичні позиції недалеко від Кремінної.

У звіті ISW також зазначається, що українські війська зробили просування на південний захід від Донецька. Докладніше про це не повідомляється.

Російське просування

Відеозаписи з геолокацією, опубліковані 12 лютого, свідчать про просування російських військ на північний захід від Куп'янська. Вони незначно вдалося просунутися ближче до Синьківки та озера Лиман.

Також на відеозаписі було показано просування російських військ на схід від Тернів, де вони наразі знаходяться від околиць Терного лише за два кілометри.

У звіті не повідомляється про деталі просування російських військ на захід від Бахмута, але зазначається, що вони вдалося проникнути на територію цього району.

Інші райони, де тривають позиційні бої

Звіт ISW також згадує про бої, що продовжуються на інших ділянках лінії фронту. Зокрема, вони відбуваються на північному сході від Куп'янська, на південному сході від Бахмута, на півдні від Кремінної та на південному заході від Великої Новосілки біля Приютного.

Українські війська також змогли просунутися на захід від П'ятихаток біля Кам'янського. Однак цей успіх може бути недавнім, адже точна дата опублікування відеозапису не вказується.

Деталі боїв в районі Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки, а також у кордонному районі між Донецькою та Запорізькою областями не уточнюються, хоча підтверджених змін на лінії фронту там не було.

Необхідна підтримка Заходу

Попередньо повідомлялося, що Росія має військову перевагу в Україні завдяки більшому резерву військ та підтримці інших країн. Щоб змінити цю ситуацію, Україні потрібна значна військова допомога від Заходу.