ЗСУ: ситуація у Курській області змінюється щогодини

Ситуація у Курській області змінюється
Ситуація у Курській області змінюється

Український військовослужбовець розповів про ситуацію на фронті в Курській області

Кирило Сазонов, військовослужбовець Збройних Сил України, розповів, що на фронті в Курській області ситуація постійно змінюється. Він зазначив, що немає суцільної лінії фронту, але військові зі своїми підрозділами намагаються тримати ініціативу.

За його словами, інколи підрозділи прориваються, а інколи відбивають атаки противника. Зараз велику загрозу становить Росія, яка зосередила на цьому напрямку близько 50 тисяч військових.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський також відвідав військові частини в Сумщині та Курській області. Він прийняв рішення, спрямовані на упередження дій противника та завдання йому максимальних втрат.

На Курщині українські десантники знищили підрозділ російських морпіхів. Інститут вивчення війни (ISW) також повідомив, що окупанти активно діють на Донеччині та наступають в Курській області. За словами аналітиків ISW, ЗСУ мають частковий успіх на Куп'янському напрямку.

Контроль Збройних сил України над частиною Курської області спонукає Росію до частіших обмінів військовополоненими з Україною, зазначено в звіті ISW.

Читайте також