ЗСУ вдарили по 22 районах зосередження особового складу ворога – Генштаб

Україна продовжує війну проти Росії, яка триває вже 782 дні, і за цей час відбулося 54 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил.

Атаки Росії на Україну

Загалом, російський ворог зробив 8 ракетних і 85 авіаційних ударів, здійснив 98 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ці атаки призвели до загибелі та поранення серед мирного населення, а також до руйнування будинків і інфраструктури.

Серед населених пунктів, які постраждали внаслідок авіаційних ударів, зазначені Хлібороб Сумської області; Слатине, Вовчанськ, Куп'янськ, Подоли, Петропавлівка, Кислівка Харківської області; Білогорівка та Серебрянське лісництво на Луганщині; Новосадове, Новобахмутівка, Катеринівка, Первомайське, Очеретине, Новокалинове, Нетайлове, Нью-Йорк, Бердичі, Уманське, Семенівка, Яснобродівка, Красногорівка, Водяне, Олександропіль, Костянтинівка, Сторожеве та Старомайорське Донецької області; Роботине Запорізької області.

Артилерійські обстріли також зазнали понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на фронтах

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність на кордоні, проводить диверсійні акції й збільшує мінно-вибухові загородження.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог не веде активних бойових дій.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 10 атак населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Новий, Часів Яр, Нью-Йорк, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші воїни відбили вісім атак населених пунктів Новобахмутівка, Уманське, Новокалинове, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку наші війська стримують ворога у Красногорівці та Новомихайлівці Донецької області, де ворог саме минулої доби 16 разів намагався прорвати нашу оборону.

На Оріхівському напрямку ворог дев'ять разів атакував наші позиції в Старомайорському на Донецькій області та Роботиному на Запорізькій області.

На Херсонському напрямку ворог продовжує намагатися висунути наші підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. Минулої доби було здійснено 4 неуспішних атаки на наші позиції.

Успішні удари ЗСУ

Авіація Сил оборони атакувала 22 райони зосередження противника, уражаючи особовий склад, озброєння та техніку.

Ракетні війська завдали ударів по п'яти пунктах управління та одному складу боєприпасів противника.