ЗСУ ведуть позиційні бої на кількох напрямках: аналіз ISW

Російські війська продовжують просуватися на сході від Іванівського, що знаходиться на захід від Бахмута. Позиційні бої також тривають на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки, Георгіївки та Побєди. Цю інформацію оприлюднив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Українські військові утримують свої позиції

На Куп'янському напрямку, становище зберігається без змін, хоча позиційні бої тривають. Змін на цій ділянці лінії фронту не зафіксовано.

За російськими та українськими джерелами, позиційний бій вівся на північний схід від Куп'янська, у районі Синьківки, а також на південний схід від Куп'янська, у районі Кислівки, Котлярівки, Табаївки, Берестового та Крохмального.

В районі Кремінної також продовжуються позиційні бої, але змін на цій ділянці лінії фронту не зафіксовано.

За російськими та українськими джерелами, позиційний бій вівся на захід від Кремінної, у районі Тернів, Торського та Ямполівки, а також на південний захід від Кремінної, у Діброви та Кузьминого, а також південніше Кремінної, біля Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

Російські війська також здійснили підтверджений наступ у районі Бахмута на тлі триваючих позиційних боїв. Відео, опубліковане 30 січня, демонструє просування російських військ на схід від Іванівського.

За російськими та українськими джерелами, позиційний бій вівся на північний захід від Бахмута, у районі Богданівки, на захід від Бахмута, у районі Хромового та Іванівського, а також на південний захід від Бахмута, у районі Кліщіївки та Андріївки.

Також російські війська підтвердили наступ у районі Авдіївки на тлі триваючих позиційних боїв. Відео, опубліковане 31 січня, показує невелике просування російських військ у південному житловому районі Авдіївки вздовж вулиці Спортивної.

За російськими та українськими джерелами, позиційний бій вівся на північний захід від Авдіївки, у районі Степового, біля Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході від Авдіївки, а також у південній та південно-східній Авдіївці, а також на південний захід від Авдіївки, у районі Первомайського та Невельського.

За даними ISW, 31 січня російські війська продовжували просуватися у прикордонному районі Донецько-Запорізької області.

Служба прес-центру ЗСУ повідомила, що українські війська відбили атаку російських військ на північ від Приютного.

На заході Запорізької області також продовжуються позиційні бої, але зміни на цій ділянці лінії фронту не зафіксовано.

Також позиційний бій триває на східному (лівобережжі) Херсонської області у районі Кринків.

Читайте також: Буданов розповів, яку зброю потребує Україна від Заходу