ЗСУ ведуть позиційні бої на кількох напрямках: аналіз ISW

Українські військові активно ведуть бойові дії на кількох ділянках фронту. ЗСУ зустрічаються з невеликими російськими диверсійно-розвідувальними групами біля Авдіївки. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Прогрес українських військових

6 лютого військові дії тривали на лінії Куп'янськ-Сватово, але змін на лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Бойові дії відбувалися в районах Синьківки та Табаївки. Нещодавно російські війська продовжили наступ на північ від Бахмута. Геолокаційні знімки, опубліковані 3 лютого, показують, що російські війська захопили Веселе. Це перший раз, коли ISW має візуальне підтвердження російської окупації Веселе.

Також були зареєстровані бої поблизу Бахмута, Богданівки, Іванівського та на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки. Українські та російські сили активно просунулися поблизу Авдіївки. Знімки з місця подій, опубліковані 5 лютого, свідчать про те, що українські війська відновили обмежені тактичні позиції в житловому районі на півдні Авдіївки, а знімки, опубліковані 6 лютого, показують просування російських військ на півночі Авдіївки.

Голова Авдіївської військової адміністрації Віталій Барабаш підтвердив, що українські війська стикаються з невеликими російськими диверсійно-розвідувальними групами в Авдіївці, але зауважив, що в місті поки що не розпочато масштабних вуличних боїв.

Також були фіксовані наступи російських військ на південний захід від Донецька. Бойові дії тривали поблизу Побєди, Георгіївки та Новомихайлівки. На ділянці кордону Донецько-Запорізької області також відбувалися бої, проте змін на лінії фронту не зафіксовано. Російські сили поскаржилися на українські міни та безпілотники, які перешкоджають їхнім операціям з використання бронетехніки. Тому російська армія вирішила атакувати лише піхотою з підтримкою артилерії та безпілотників.

Бої також тривали на заході Запорізької області, в районах Роботиного та Вербового, але змін на лінії фронту не відбулося. 6 лютого відбулись бої на лівому березі Херсонської області в районі Кринок. Російські сили на Херсонському напрямку активно протидіють українським операторам безпілотників, оскільки вони загрожують російським силам на східному березі Херсонщини.

Читайте також:

  • «М’ясні штурми» ворога та погана погода: ЗСУ повідомили про ситуацію під Бахмутом
  • Авдіївка. Ті, хто тримають небо