ЗСУ вийшли з Урожайного. Експерт розповів, куди просуватимуться росіяни

ЗСУ вийшли з Урожайного
ЗСУ вийшли з Урожайного

Збройні сили України відійшли з селища Урожайне в Донецькій області через те, що його було зруйновано російськими військами. Проте, російським загарбникам буде важко просуватися, оскільки всі прилеглі території обстрілюються українськими захисниками. Про це розповів військовий аналітик Олександр Коваленко.

За його словами, російські окупанти майже повністю знищують будь-який населений пункт, який стає місцем бойових дій, і після цього активізують штурмові дії, ускладнюючи оборону українських сил.

Урожайне і Старомайорське були звільнені Збройними силами України у літній період 2023 року. Коваленко наголосив, що обидва ці населені пункти повинні розглядатися як одна операція на Времівському напрямку, яка тривала понад пів року.

Наступний напрямок російських окупантів - на північ до річки Мокрі Яли. Коваленко вважає, що їх наступним ціллю буде просування лівим і правим берегом цієї річки з виходом на Макарівку.

Аналітик також зазначив, що українські сили продовжують тримати позиції на півночі, ускладнюючи рух російським військам. Однак росіяни не зупиняться і продовжать наступати, оскільки це їх завдання.

Раніше, Британська розвідка визначила найнапруженіший напрямок фронту в Україні.

За аналізом американських аналітиків, російські війська наблизилися до Куп'янська, Сватового та Кремінної. Також ворог продовжує просуватися біля Часового Яру, Торецька та Авдіївки. За даними аналітиків DeepState, село Роздолівка Бахмутського району Донецької області також було окуповане російськими військами.

Також, російська армія намагається прорвати оборонні рубежі українських захисників на Харківщині, застосовуючи стрілецькі батальйони для штурму.

Читайте також