ЗСУ захопили ділянку дороги на лівобережжі Херсонщини - ISW

Українські війська продовжують проводити операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Згідно з оглядом Інституту вивчення війни (ISW), диверсійно-розвідувальна група Сил оборони України висадилась поблизу села Підстепне, що розташоване на сході Херсона та близько 3 км від річки Дніпро. Вони захопили ділянку дороги, яка з'єднує села Пойма, Козачі Лагері та Кринки.

При цьому російські військові блогери також підтверджують цю інформацію, стверджуючи, що українські сили перекинули резерви на острови в дельті Дніпра та намагаються прорватися до сіл Пойма та Піщанівка.

Згідно з даними російських джерел, українські сили продовжують переправляти невеликі групи особового складу через річку Дніпро на човнах у різних місцях. Міноборони РФ заявили, що українським військам не вдалося захопити позиції на східному березі річки. Водночас українські війська контролюють частину Кринок і утримують позиції біля Антонівського шосе та залізничного мосту.

Наталія Гуменюк, речниця Сил оборони півдня України, повідомила, що українські війська відкидають російських окупантів на лівому березі Херсонської області. Вони проводять бойову роботу, яка має точковий та дуже прицільний характер, з метою недопущення пошкоджень для цивільного населення. Гуменюк запевнила про те, що ця робота буде тривати, але вона буде успішною.